Sluiten
Jimmy - Dinsdag 22 Oktober 2024

Call of Duty: Black Ops 6 - dé multiplayer shooter van aankomende winter!

Als er één ding is waar je bij Call of Duty op kunt rekenen, dan is het wel dat het elk jaar weer tijd is om je vizier te kalibreren en een stapel ondoden of vijandige soldaten af te knallen. Maar dit jaar lijkt het erop dat we iets meer krijgen dan de gebruikelijke schietpartij. Vier jaar in ontwikkeling, een campagne die ons terugneemt naar het turbulente begin van de jaren ’90, en een multiplayer die je langer laat spelen dan goed voor je is – Black Ops 6 komt eraan: eindelijk. Wat kunnen we verwachten van deze game?

Rogue soldaat in de chaos van de Golfoorlog

Je hebt waarschijnlijk al meer oorlogen uitgevochten dan dat je verjaardagen hebt gevierd, maar Black Ops 6 weet toch weer wat nieuws uit de kast te trekken. Je speelt als een rogue soldaat onder leiding van niemand minder dan Frank Woods, een icoon in de serie. Je bevindt je in de jaren ’90, een tijd waarin de wereld op zijn kop stond, en jij staat midden in die chaos.

In een Golfoorlog-setting vol met stealth-operaties, spionage en grootse veldslagen speel je een verhaal vol twists, van geheime missies tot confrontaties die je laten twijfelen aan wie je moet vertrouwen. 

Multiplayer maps en modes: een compleet overzicht 

Multiplayer vormt de ruggengraat van elke Call of Duty-game, en Black Ops 6 stelt niet teleur. Met 16 nieuwe maps – 12 voor 6v6 en 4 compactere voor Strike – is er geen gebrek aan variatie. Daarnaast keert een waar icoon terug: Nuketown. Ontwikkelaar Treyarch kondigde onlangs aan dat de populaire map een week na de release gratis beschikbaar zal zijn voor alle spelers. Nuketown, een compact slagveld dat zich afspeelt in een testdorp voor atoombommen, is een favoriet sinds de eerste Black Ops en is toen als een stuk meubilair meegegaan in de serie. Een intensieve map die je uitdaagt met snelle gameplay en nauwe ruimtes – perfect voor wie graag de actie opzoekt. Dit maakt Nuketown een van de meest herkenbare en populaire maps in de geschiedenis van Call of Duty.

De standaard multiplayer speltypen die bij de release te spelen zijn: 

- Team Deathmatch (6v6)
- Domination (6v6)
- Search & Destroy (6v6)
- Kill Confirmed (6v6)
- Free-For-All (8 spelers)
- Hardpoint (6v6)
- Gunfight (2v2)
- Headquarters (6v6)
- Kill Order (6v6)
- Control (6v6)

En nog vier alternatieve speltypen:

- Face Off Domination (6v6) 
- Face Off Team Deathmatch (6v6)
- Face Off Kill Order (6v6)
- Face Off Kill Confirmed (6v6)

Wat betreft de maps, krijgen we 12 gloednieuwe Core 6v6 maps bij de launch:

- Babylon
- Derelict
- Lowtown
- Payback
- Protocol
- Red Card
- Rewind
- Scud
- Skyline
- Subsonic
- Vault
- Vorkuta

Naast deze grotere maps zijn er vier kleinere Strike maps, speciaal ontworpen voor de intensieve 2v2 en 6v6 Face Off-modus:

- Gala
- Pit
- Stakeout
- Warhead

Daarnaast zorgt het Prestigesysteem ervoor dat je flink wat uurtjes in multiplayer kan steken zonder dat het ooit gaat vervelen. Snelheid, tactiek en teamwork zijn de sleutelwoorden in speltypen zoals Search & Destroy, Hardpoint en het nieuwe Kill Order. Oh, en voor de old-school fans is er zelfs een schietbaan om je wapens te testen, en de Theater-modus is terug om je kills en hoogtepunten te herbeleven.

Zombies modus: kappotte koppe niet te stoppe!

Een van de meest iconische onderdelen van de Black Ops-reeks is natuurlijk de Zombies-modus. In Black Ops 6 maakt de klassieke Round-Based Zombies-modus zijn comeback, met twee compleet nieuwe maps bij de lancering. Hierin neem je het op tegen eindeloze golven ondoden, terwijl je geheimen blootlegt en jezelf een weg baant door steeds moeilijker wordende levels. Fans van Zombies kunnen ook uitkijken naar meer content na de release, met nog meer maps en uitdagende ervaringen die eraan komen.

Omnimovement: glijden en duiken als nooit tevoren

Nieuw in Black Ops 6 zijn de innovaties qua gameplay. De grootste vernieuwing is de introductie van omnimovement, wat zorgt voor de meest vloeiende boots-on-the-ground-bewegingen in de geschiedenis van Call of Duty. Dankzij deze nieuwe besturing kan je soepeler bewegen in alle richtingen en zelfs duiken met realistische animaties.

Tips om te overleven

Ben je nieuw in de wereld van shooters? Geen zorgen, we’ve got your back. Leer de maps snel kennen, klim omhoog in de ranks met het Prestigesysteem en experimenteer met de nieuwe omnimovement-features. En onthoud: teamwork maakt het verschil. Vooral in modi zoals Search and Destroy wil je niet de lone wolf spelen, want dat levert je vaak een vroegtijdig retourtje spawn op.

  1. Verken de maps – Leer de lay-out van de nieuwe maps kennen om snel je weg te vinden tijdens gevechten en strategische posities te benutten.
  2. Prestigesysteem – Zorg dat je snel omhoog klimt door uitdagingen aan te gaan en XP te verzamelen. Het nieuwe Prestigesysteem beloont consistentie en vaardigheid.
  3. Speel met omnimovement – Oefen met de nieuwe bewegingsvrijheid om je voordeel te halen uit de vloeiende gameplay. Duiken en snel bewegen kan je een tactisch voordeel geven.
  4. Kies de juiste loadout: Probeer vanaf het begin verschillende wapens en uitrustingen uit om te zien wat het beste past bij jouw speelstijl. Het kan verleidelijk zijn om meteen met zware wapens te beginnen, maar de lichte, snelle loadouts zijn vaak effectiever in de vroege multiplayer-fasen.
  5. Focus op teamwork: Hoewel solospelers hun weg kunnen vinden, draait Black Ops 6 in veel modi om samenwerking. Zorg dat je goed communiceert met je team, vooral in tactische modi zoals Search and Destroy.

Tijd om je skills te testen!

Call of Duty: Black Ops 6 brengt vernieuwing terwijl het trouw blijft aan zijn kern: adrenaline-pompende actie, diepgaande gameplay en een intense multiplayer-ervaring. Of je nu duikt in de campagne, je skills test in multiplayer of de ondoden trotseert in Zombies, er is meer dan genoeg om je in dit nieuwe hoofdstuk van Black Ops te verliezen. Met de release in aantocht, is het tijd om je voor te bereiden op de ultieme Black Ops-ervaring!

Laat mij die game eens zien!

News & Updates

Recente artikelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »